ترفندهای طلایی برای اجتناب از اشتباهات رایج بهداشتی
26 خرداد 1403 توسط نویسنده محمدی
مرحله 1: دست های خود را مرتب بشویید
- دستهای خود را حداقل 20 ثانیه با آب و صابون بشویید، بهویژه پس از استفاده از حمام، قبل از غذا خوردن، و بعد از دمیدن بینی، سرفه یا عطسه.
- اگر آب و صابون در دسترس نیست از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید، اما مطمئن شوید که دستان خود را در اسرع وقت با آب و صابون بشویید.
- از دست زدن به چشم ها، بینی و دهان تا حد امکان برای جلوگیری از انتشار میکروب ها خودداری کنید.
- بعد از دست زدن به حیوانات، غذا یا مواد زائد آنها دست های خود را بشویید.
- بعد از تماس با فردی که بیمار است، دست های خود را بشویید.
- پس از دمیدن بینی، سرفه یا عطسه در دستمال کاغذی یا دستان خود، دستان خود را بشویید.
مرحله ۲: محیط خود را تمیز نگه دارید
- سطوح و اشیاء با لمس بالا، مانند دستگیره درها، کلیدهای چراغ و کنترل از راه دور را به طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.
- برای کاهش میزان گرد و غبار و مواد حساسیت زا در هوا، به طور مرتب گرد و غبار و جاروبرقی بکشید.
- برای جلوگیری از تجمع میکروبها، ملافهها، حولهها و لباسها را مرتب بشویید.
- غذا را در ظروف در بسته نگهداری کنید و تاریخ باز شدن آنها را برچسب بزنید.
- سطل های زباله خود را تمیز و مرتباً تخلیه کنید.
- از به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی مانند مسواک، حوله و لیوان نوشیدن خودداری کنید.
مرحله 3: هنگام تهیه غذا، بهداشت را رعایت کنید
- قبل از تهیه غذا دست های خود را کاملا بشویید.
- قبل از استفاده از همه ظروف و سطوح آشپزی آنها را تمیز و ضدعفونی کنید.
- گوشت خام، مرغ و غذاهای دریایی را از غذاهای آماده جدا کنید تا از آلودگی متقاطع جلوگیری کنید.
- غذا را تا دمای داخلی توصیه شده بپزید تا باکتری های مضر را از بین ببرید.
- غذاهای فاسد شدنی را به سرعت و به درستی سرد کنید.
- غذا را در یخچال، آب سرد یا در مایکروویو یخ زدایی کنید.
مرحله 4: بدن خود را تمیز نگه دارید
- حداقل یک بار در روز دوش بگیرید یا حمام کنید، و اگر فعالیت بدنی دارید یا در آب و هوای گرم زندگی میکنید، بیشتر اوقات.
- بدن خود را به طور کامل بشویید، به خصوص بعد از ورزش یا تعریق.
- بعد از هر بار استفاده از حوله ها و دستمال های تمیز استفاده کنید.
- بعد از دوش گرفتن یا حمام کردن بدن خود را کاملاً خشک کنید.
- از دئودورانت یا ضد تعریق برای جلوگیری از بوی بدن استفاده کنید.
- ناخنهای خود را مرتباً کوتاه کنید تا از تجمع آلودگی و میکروبها در زیر ناخنهایتان جلوگیری کنید.
مرحله 5: هنگام استفاده از توالت، بهداشت را رعایت کنید
- بعد از استفاده از توالت، دست های خود را کاملاً با آب و صابون بشویید.
- از دستمال توالت برای تمیز کردن خود پس از استفاده از توالت استفاده کنید.
- دستمال توالت را بشویید و بعد از هر بار استفاده دست های خود را کاملا بشویید.
- صندلی توالت، دستگیره و نواحی اطراف آن را مرتباً تمیز کنید.
- اگر نمیتوانید از دستمال توالت استفاده کنید، از بیده یا دستمال مرطوب برای تمیز کردن خود استفاده کنید.
- از استفاده از توالت به عنوان سطل زباله خودداری کنید.
مرحله 6: از لمس صورت خود اجتناب کنید
- تا حد امکان از دست زدن به چشم ها، بینی و دهان خود خودداری کنید.
- برای جلوگیری از انتشار میکروب ها، دست های خود را مرتب بشویید.
- از چیدن یا مالیدن چشم، بینی یا دهان خودداری کنید.
- از جویدن ناخن یا چیدن کوتیکول خودداری کنید.
- از دستمال کاغذی یا آرنج خود برای پوشاندن دهان و بینی خود هنگام سرفه یا عطسه استفاده کنید.
- از به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی مانند حوله، دستمال و لوازم آرایش خودداری کنید.
در پایان، پیروی از این 6 مرحله و 30 نکته می تواند به شما کمک کند تا از اشتباهات رایج بهداشتی جلوگیری کنید و اقدامات بهداشتی خوب را حفظ کنید. به یاد داشته باشید که همیشه دست های خود را مرتب بشویید، محیط خود را تمیز نگه دارید، هنگام تهیه غذا بهداشت را رعایت کنید، بدن خود را تمیز نگه دارید، هنگام استفاده از توالت بهداشتی را رعایت کنید و از دست زدن به صورت خود برای جلوگیری از انتشار میکروب ها و بیماری ها خودداری کنید.
- «Handwa CDCراهنمای shing» توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)
- “دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد بهداشت در مراقبت های بهداشتی” توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO)
- «نکات ایمنی و بهداشتی سازمان غذا و دارو (FDA)» توسط سازمان غذا و دارو (FDA)